Popis blogu

Rozhodla jsem se zažít rok života vzhůru nohama aneb hurá do Austrálie!

pondělí 7. září 2015

Australský den otců

Den octů, neboli Father's day připadá vždy na první neděli v září, což bylo včera. Musím říct, že mě vážně překvapilo jak velká je to akce a jak velký význam to pro Australany má.

Už měsíc dopředu neustále běžely reklamy v rádiu, v televizi, dokonce měly místo i na billboardech u silnic. V obchodech potom byly obrovské poutače, co koupit, co udělá nejvěští radost a hned vedle byo spoustu přáníček a děkovných kart. Děti potom ve školce vyráběly ve školce dárečky a jeden den v týdnu školka pořádala snídani pro tatínky.

V neděli děti udělali tatínkovi snídani do postele, dostal slaninku, nějaké dárky a všichni mu přáli - Happy father's day!


Potom byl v plánu obrovský rodinný oběd, kterého se učastnil nejen tatínek, ale taky děda, nejlepší kamarádi a jejich táta, dohromady 14 lidí, ufff! Musím říct, že restaurace byla narvaná k prasknutí, o parkovišti ani nemluvě, všude spousta běhajících dětí a křiku.

Další událostí je plánování našeho výletu na víkend, protože nás s holkama hrozně baví být spolu a počasí má být jedna báseň (konečně!), takže vezmeme auto, hromadu spousta jídla, piknikový koš, deku a vyraazíme na pláž. Pravděpodobně tam i přespíme a budeme sjíždět největší písečné duny na s jižní polokouli! Nedokážu slovy popsat, jak hrozně moc se těsím! A vy se můžete těšit na tísíce fotek!

Mějte se krásně

Niki

Žádné komentáře:

Okomentovat